Centru de terapie, training & dezvoltare personală

Trei stări

Una dintre ideile – cheie ale Schema Therapy este că avem cu toții diverse “moduri” sau părți care ne sunt mai mult sau mai puțin utile în viață.

THE HEALTHY ADULT

The Healthy Adult este partea din tine care face cea mai mare parte a activităților care îți fac bine, pe care le consideri de la sine înțelese, fără de care viața ta ar fi mult mai problematică.

 

Este una dintre părțile noastre cele mai importante; partea care face majoritatea activităților din viața de zi cu zi: merge la lucru, plătește facturile, își ține promisiunile.

The Healthy Adult este partea ta protectivă, asertivă când ai nevoie să-ți fie apărate drepturile. Te apără inclusiv de tine însuți, când tinzi să devii prea critic cu tine sau prea exigent.

Lucrând împreună, putem dezvolta această parte sănătoasă a ta până când este destul de puternică pentru a te calma când suferi, pentru a-ți lua apărarea când ai nevoie, pentru a te ajuta să faci lucruri neplăcute pe termen scurt, dar bune pentru tine pe termen lung.

 

THE HAPPY CHILD

Partea de Happy Child are legătură cu bucuria, cu lucrurile distractive și plăcute din viața ta, cu creativitatea și jocul.

 

Poți accesa la orice vârstă modul de Happy Child.

Când ești în starea de Happy Child te simți ușor, ai elan, râzi mult, ești fericit, ai sentimentul că lumea este în regulă; te simți apropiat de alte persoane și conectat cu ele și ai sentimentul că nu ești singur. Lumea și viața strălucesc în culori vii și prietenoase.

Când te afli în starea de Happy Child răspândești și în jur veselie și relaxare, astfel încât ceilalți privesc apropierea ta ca fiind plăcută. 

Starea de Happy Child îți dă idei despre ce poți face atunci când ești “mare” – ca să-ți aducă bucurie și sens. De aceea căutăm împreună să regăsim această stare – în lucrul cu copiii și adolescenții, dar și cu adulții. În consiliere și terapie, dar și în training. În orientarea școlară, dar și în coaching-ul pentru schimbările de carieră.

 

THE GOOD PARENT

The Good Parent este vocea caldă din capul tău care se aude când ai nevoie de încurajare, când ai nevoie să fii înțeles și consolat, când nu ești foarte mândru de tine, când îți este greu.

 

Este vocea care îți spune “Te văd, te aud, sunt aici. Ești în siguranță. Te țin de mână”. Îți mai spune “Îmi pare rău că treci prin asta” sau, dacă e cazul “E ok să greșești, toți greșim”. Apoi îți spune “Hai să vedem cum rezolvăm asta. Amintește-ți că ai resurse.”

Dar mai ales “Ești demn de a fi iubit”.

Dacă ți se pare că n-ai auzit-o prea des până acum, să știi că nu ești singurul. Majoritatea oamenilor cu care am lucrat se plâng de acest lucru. Este în regulă: poți învăța cum s-o faci să apară mai des. Putem învăța asta împreună.

începem cu începutul

Hai să ne cunoaștem!